Break Away

Break Away – kolikkopeli kiekkoilun ystäville

Break Away on jo vuonna 2012 lanseerattu Microgamingin kolikkopeli, josta ei puutu räjähtävää tunnelmaa ja hyviä voittomahdollisuuksia. Microgamingin monet pelit ovat olleet markkinoille saapuessaan tapauksia eikä kiekkomaailmaan sijoittuva Break Away tee tähän poikkeusta. Slotti on edelleen pinnalla, vaikka sen ilmestymisen jälkeen kolikkomaailmassa on nähty satoja uusia pelejä ja toimintamalleja. Break Away on kaikilta osa-alueiltaan hieno kokonaisuus. Se on toiminnallinen peli, joka yhdistää pelijännityksen kiekkokaukalon nopeaan tempoon. Molemmissa peleissä tavoitteena on ainoastaan voitto ja siihen tämä peli antaa loistavat mahdollisuudet. Break Awayn grafiikka, erikoistoiminnot ja voittomahdollisuudet muodostavat huikean pelipaketin, joka sopii kaikille. Erityisesti peli lämmittää niitä pelaajia, jotka innostuvat urheilumaailmaan sijoittuvista kolikkopeleistä ja vauhdikkaasta toiminnasta.

Break Away on alusta loppuun asti tapahtumarikas peli, sillä siihen on ladattu lukuisia eri toimintoja. Pelissä on viisi rullaa, kolme kiekkoa ja jopa 243 voittolinjaa, erilaisia erikoistoimintoja on kaikkiaan kolme. Niiden avulla peli kulkee sujuvasti yllätyksestä toiseen kuin kiekko liukuu kaukalossa. Ilmaiskierrokset, kasaantuvat wildit ja särkyvät symbolit rytmittävät mielenkiintoista peliä, johon on saatu imettyä urheiluareenalta hikeä ja urheilun kliimaksia. Break Awayn symbolit sijoittuvat tietenkin kentälle, voittotaulukosta on helppo tarkistaa mitkä niistä ovat arvokkaimpia. Punainen kenttäpelaaja, valkoinen kenttäpelaaja sekä punainen maalivahti ovat erityisesti seuraamisen arvoisia, muita pelin symboleita ovat esimerkiksi nuija, tuomari, aloitustilanne kahden pelaajan välillä, jäädytyskone, luistinpari, areena ja maalivahdin kasvosuojus.

Panokset ja voittolinjat

Pelin minimipanos on 0.50 € ja maksimipanos on 50 €. Pelaajan päätettäväksi jää, kuinka monta kolikkoa hän laittaa peliin ja kuinka paljon kullekin kolikolle ladataan. Voittomahdollisuudet ovat suoraan verrannollisia omiin panostuksiin. Pelissä on monille Microgamingin peleille ominaisesti 243 voittolinjaa ja vaikka jättipottipelistä ei olekaan kysymys, voi pelistä netota mukavia summia juuri tämän ominaisuuden avulla. Pelin päävoitto on 125 000 kolikkoa, jonka saa kahmaistua, kun pelaajalle tärähtää ruutuun viisi scatteria eli viisi liekehtivää kiekkoa. Neljästä scatterista pelaajalle maksetaan 2500 kolikkoa ja kolmella scatterilla 250 kolikkoa. Pelin moninaiset erikoistoiminnat pitävät huolta siitä, että pelikassaan ropisee tasaiseen tahtiin voittoja. Pelin palautusprosentti on 96%, joka on kolikkopelimaailmassa varsin hyvä.

Ulkoasu ja teema

Peli on mieluisaa seurattavaa juuri niille, jotka odottavat koko kevään tulevia jääkiekon MM-kisoja. Pelaajat ja tilanteet on loihdittu graafisesti todentuntuisiksi ja pelissä voi melkein kuulla katsomosta kuuluvat hurraa huudot ja kiekon kolinan päädyssä, huokaukset läheltä piti tilanteissa ja räjähtävän tunnelman kun kiekko uppoaa verkkoon.

Urheilumaailmaan sijoittuvia pelejä on kolikkopelien joukossa yllättävän vähän, kun taas pelaajien joukossa on taatusti melkoinen määrä penkkiurheilijoita. Teemaltaan urheilu sattuu peliin loistavasti, se nostattaa tunnelmaa ja antaa pelille loistavat raamit. Kiekkoilu ja sen tapahtumat ovat perusperiaatteiltaan ainakin kaikille suomalaisille tuttua touhua, joten peliin on helppo sujahtaa mukaan. Break Awayssa on saatu tunnelma kohdilleen tarkasti tyyliteltyjen piirroshahmojen ja siihen sopivan äänimaailman avulla.

Breakaway jokerisymbolit

Bonustoiminnot

Break Away on todellista bonustoimintojen juhlaa. Random Smashing wild -toiminto voi osua rullille 2, 3 ja 4. Tällöin kiekkomiehet suunnistavat kohti keskikenttää ja koko rulla voi muuttua wildiksi, joka taas auttaa pelaajaa voittojen kahmimisessa. Rolling Reels taas on pelin ehdoton suola, ja se voi aktivoitua peruskierroksella tai ilmaiskierrosten aikana. Tällöin pelin ruudut räsähtävät rikki ja niiden tilalle laskeutuvat uudet symbolit, mikä parantaa voittomahdollisuuksia ja pelaaja voi parhaimmillaan kulkea voitosta toiseen. Pelin scatterin eli liekehtivän kiekon ilmestyessä, on pelaajalle jaossa ilmaiskierroksia. Niitä saa 15, 20 tai 25 riippuen siitä, kuinka monta kiekkoa ruudulle ilmestyy. İlmaiskierrosten parhaimpia puolia ovat kertoimet, sillä näiden kierrosten aikana voitot maksetaan moninkertaisina.

Hyvät puolet

Break Away on monien positiivisten asioiden summa. Ilman jättipottipeliäkin slotissa voi voittaa kunnon potteja, pelin mielenkiintoiset ja hyvin toteutetut bonustoiminnot auttavat kolikkojahdissa. Rikkoontuvat symbolit ja avokätiset ilmaiskierrokset tarjoavat jännitystä sekä hyviä voittoja, parhaimmillaan ilmaiskierroksilta voi napata voitot jopa 10-kertaisina! Urheilumaailmaan sijoittuva kasinopeli on teemaltaan kerrassaan täysosuma, tunnelma on kuin rangaistuslaukauskisan viime minuuteilla Suomi-Ruotsi -pelissä.

Grafiikaltaan peli hipoo täydellisyyttä, sillä sen tekijät ovat lähteneet metsästämään aitoa tunnelmaa, jota parhaimmat jääkiekkopelit voivat tarjota. Hyvin on onnistuttu, sillä tyylikkäät pelaajat ja tilanteet saavat pelaajan innostumaan ja sykkeen kohoamaan. Lisäksi Break Away -kolikkopeli saatiin mobiiliin vuonna 2015 mikä miellytti taatusti niitä, joista virtuaalinen kiekkomatsi pelastaa tylsän bussimatkan.

Huonot puolet

Break Away on tuotu pelaajien iloksi jo vuonna 2012 mutta se on pitänyt pintansa monesta syystä. Ajanhammas on puraissut peliä hyvin hellästi, pienoista ajan patinaa sen ulkoasussa voi toki huomata. Osa pelaajista metsästää jättipotteja, joten heille peli voi olla pienoinen pettymys. Break Away ei tarjoa huikean kovaa pottia mutta sen korkein mahdollinen voitto lämmittää taatusti monia pelaajia. Vaikka jättipottia ei olekaan, on tarjolla sen tiheämmässä tahdissa mahdollisia hieman pienempiä voittoja. Lomamatka keskellä hyisintä talven viimaa pelirahoilla saa taatusti monet hyvälle mielelle. Peli on vahvasti rakennettu kiekkoilun ympärille mutta toki se sopii muillekin. Ainoastaan todelliset anti-kiekkoilijat voivat kääntyä kannoillaan, mutta he taitavatkin olla vähemmistössä Suomen kaltaisessa kiekkoilumaassa.

Yhteenveto

Break Away on kaikin puolin loistava urheilumaailmaan sijoittuva nopea tempoinen peli keskiarvoa hieman korkeammalla palautusprosentilla. Break Awayn bonustoiminnot ovat loistavat ja niistä saa todellakin täytettä pelitililleen, toimintoja on runsaasti, joten peliin saadaan siihen kuuluvaa särmää, kun ruudut rätisevät ja kiekkomiehet valloittavat rullia. Peli sopii tietysti urheilufaneille mutta hienosti kootun toimintapaketin puolesta se miellyttää muitakin.

Monipuolinen Break Away kestää aikaa ja sen parissa kuluu peli jos toinenkin eikä kyllästymään ehdi. Nopea tempo ja bonustoimintojen loksahtaminen tapahtumarikkaaksi pelisessioksi pitävät mielenkiinnon yllä. Tulevaan kiekkohuumaan valmistautuvien kannattaakin nyt vetää Leijona-paita ylleen ja laittaa pelihanat auki.