Birds On A Wire

Birds On A Wire – Shokkihoitoa tipusille

Birds On A Wire on Thunderkick -pelivalmistajan slotti, joka toimii niin sanottujen putoavien symbolien logiikalla. Tämä tarkoittaa sitä, että aina voiton tultua voittaneet symbolit katoavat voittolinjoilta, jolloin muut symbolit tippuvat alaspäin ja uudet symbolit tippuvat ylhäältä vanhojen tilalle. Birds On A Wire -pelissä tämä toimii niin, että uudet linnut lentävät sähköiskun saaneiden tilalle – kuulostaa hurjalta, mutta juuri tämä tekee pelistä erityisen ja hauskan pelata! Samanlaisella mekaniikalla toimivista peleistä suomalaisille pelaajille tuttu on ainakin Net Entertainmentin Gonzo’s Quest. Myös Birds On A Wiren pelikierroksen aikana voi saada useita voittoja, ja voittokerroin kasvaa jokaisen pikkuvoiton myötä, kun uudet linnut lentävät langalle.

Birds On A Wire -pelin viehätys perustuu sen sarjakuvamaiseen, hauskaan ja raikkaaseen grafiikkaan ja äänimaailmaan. Langalla istuu toinen toistaan hassumpia lintuja, joiden voisi sanoa jopa hieman muistuttavan meille tuttuja Angry Birds -lintuja. Lintuja jahtaavat scatter -symboleina toimivat paperipusseissa piileskelevät kissat, jotka kolmen kimpassa ajavat linnut bonuspeliin uudelle langalle suurempien kerrointen ääreen. Voiton tullessa linnut saavat sähköiskun ja häviävät savuna ilmaan, jättäen vain höyhenet pöllyämään jälkeensä.

Birds On A Wire on silmänruokaa, mutta kuten kaikissa sloteissa, myös tässä on tietenkin tarkoituksena kerätä mahdollisimman kovat voitot pelaajan tilille. Birds On A Wire -pelissä näitä voittoja kerätään joko peruskierroksilla tai mainitulla bonuspelillä.

Panokset ja voittolinjat

Birds On A Wire -pelissä on yhteensä viisi rullaa ja kolme tasoa. Voittolinjoja on yhteensä 17, ja ne kaikki toimivat ainoastaan vasemmalta oikealle. Pienin panos on kymmenen senttiä, ja suurin panos puolestaan jopa 100 euroa. Voittoon tarvitaan aina kolme samaa lintua jollakin voittolinjalla. Wild-symboli, iso, musta, pyöreä lintu korvaa kaikki muut symbolit paitsi bonuspahvilaatikkosymbolin. Korkeimman voiton peruspelissä saa viidestä samalla linjalla olevasta bonussymbolista, yhteensä 1000 kolikkoa. Birds On A Wire -peli toimii, kuten mainittu, putoavien symboleiden periaatteella. Voittokerroin siis nousee jokaisen samalla pelikierroksella tulevan voiton jälkeen. Peruskierroksilla kertoimet ovat 1x, 2x, 3x ja 5x, bonuspelissä taas huomattavasti suuremmat.

Birds on a Wire pelitila

Ulkoasu ja teema

Peli on virkistävä poikkeus graafisesti, vaikka saattaakin välillä tuntua hitaalta, jos pelaaja haluaa pelata niin sanotusti pikapeliä. Birds On A Wiressa ei ole ollenkaan perinteisiä pyöriviä rullia, vaan linnut lentävät istumaan langoille sulavasti kaikki yhdellä kertaa. Linnut ovat hyvin karikatyyrimäisiä ja hassuja, ja koko pelissä on hyvin sarjakuvamainen tunnelma: värikkäitä pulleita lintuja ja hurjia laatikkomaisia kissoja, jotka heiluttavat haarukoita hypätessään esiin. Hauskana yksityiskohtana linnut saavat sähköiskun voiton tullessa. Tällöin animaatio paljastaa meille linnun sisällä olevat luut, ennen kuin lintu katoaa ilmaan, vain höyhenet jäävät jäljelle. Sähköisku on merkitty myös äänimaisemassa, ja se rikkoo hauskasti pelin taustalla soivan letkeän musiikin.

Bonustoiminnot

Birds On A Wire -pelissä bonustoimintona ovat ilmaiskierrokset. Ne käynnistyvät, kun pelaaja saa näkyviin yhden pelikierroksen aikana kolme pahvilaatikkoa. Näitä pahvilaatikoita näkyy yksittäin silloin tällöin, mutta vasta kolme yhtä aikaa paljastaa niiden sisällön: kissoja! Kissat hyppäävät ulos laatikoista, ja linnut pyrähtävät pakoon ja laskeutuvat uusille langoille. Pelaaja saa kymmenen ilmaiskierrosta, joiden aikana kertoimet ovat peruspeliä huomattavasti paremmat. Alin bonuskerroin on 2x, ja neljäs, korkein, puolestaan 20x. Kun kaikki ilmaiskierrokset on käytetty, saa pelaaja vielä “Spin until you win” -kierrokset, eli bonuspeli jatkuu, kunnes pelaaja voittaa jotain. Bonuspelin loputtua linnut lentävät takaisin istumaan vanhalle langalleen, ja peli jatkuu normaalisti.

Hyvät puolet

Suurin osa pelaajista pitää erityisesti Birds On A Wire -pelin ulkoasusta, joka on selkeästi erilainen kuin useimmat muut vastaavat pelit. 3D-grafiikka yhdistettynä pieneen, mutta toimivaan narratiiviin tekee pelistä helposti lähestyttävän ja aloittelijoille sopivan. Ulkoasun lisäksi kiitosta saa mahdollisuus hyviin voittoihin, peruskierrosten maksimikerroin 10x on kohtuullisen hyvä. Bonuskierrosten maksimikerroin 20x tekee pienistäkin voitoista mukavia. Bonuskierroksia saa helposti lisää, sillä bonuspelin aikana jokainen paperipussi antaa kaksi lisäpyöräytystä, maksimissaan niitä on mahdollista saada yhteensä 34. Jotkut pelaajat pitävät siitä, että voittolinjojen määrää ei voi muuttaa panosta valitessa: peli sopii pelaajalle, joka ei jossitteluja kaipaa, vaan haluaa asettaa panoksen suoraviivaisesti yhdellä näpäytyksellä.

Huonot puolet

Birds On A Wiren yksitoikkoisuus saattaa ärsyttää joitakin pelaajia, vaihtelua ei ole paljon. Birds On A Wire on animaatioiden ja hienojen grafiikoiden vuoksi suhteellisen hidas, sillä animaatiot vievät aikansa, eikä niitä voi ohittaa. Birds On A Wire sopii siis huonosti pikapelimäiseen klikkailuun. Jotkut pelaajat kokevat, että voitot peruspelistä ovat aivan liian pieniä, sillä jopa euron voitto 10 sentin panoksella lasketaan isoksi voitoksi. Tämä aiheuttaa turhautumista, sillä kertoimet jäävät usein ykköseen. Bonuspeli saattaa myös olla erittäin vaikea laukaista, ja sen jälkeenkin voittojen saaminen on suhteellisen epävarmaa. Birds On A Wire vaatii siis jonkinlaisen kassan, jos pelaaja haluaa odottaa bonuspelin käynnistymistä.

Yhteenveto

Birds On A Wire on hauska ja erilainen slottipeli, jonka 3D -grafiikka hivelee vaativaakin silmää. Tarina on hauska ja toimiva, kissojen ja lintujen ikiaikainen vihollisuus on hyvä ja raikas pelin aihe. Birds On A Wire on selvästi suunnattu ”casuaaleille”, mahdollisesti nuorille pelaajille, jotka odottavat visuaalista nautintoa.

Peli on kaikin puolin hyvällä maulla ja taidolla tehty, pieniä yksityiskohtia kuten lintujen sähköiskuanimaatioita myöten. Ulkoasunsa lisäksi Birds On A Wire on kuitenkin myös hyvä ja tuottoisa slotti, jonka bonuspelin voitot ovat tavoittelemisen arvoisia. Kaiken kaikkiaan Birds On A Wire on kokeilemisen arvoinen, jos etsii hauskaa, kaunista ja potentiaalisesti tuottoisaa kolikkopeliä. Rohkeasti siis lintuja jahtaamaan!